Lertegel​

Lertegel har lång hållbarhet på ca 100år vid rätt montering och underhåll. De ger bättre energisparande med hög termisk massa som håller huset svalare på sommaren och varmare på vintern. Naturligt material som lera och sand gör dem miljövänliga och hållbara. Minsta lutning är 22 grader.

Det krävs oftast underlagspapp som är UV beständig då de flesta vanliga tegelpannorna inte har falsar i ändarna, detta är av stor vikt när man använder lertegel som tätskikt.
Lertegel

Ett av våra paradnummer på Fännriksstigen 10, Saltsjöbaden visar glansen med lertegel:

Vårt finaste projekt då det blev en total förnyelse av denna fastighet.

2022 utförde vi detta arbete med ett resultat som vi stolt visar upp, det ligger på en topp i Saltsjöbaden där det går att skönja från lång väg. Vi utförde här takomläggning med Vittinge lertegel och resultatet visar sig bäst genom bilderna.

Varför BM Villatak & Måleri?​

Vår filosofi är alltid att sätta kunden i fokus med bra kommunikation från offert till avslutat arbete. Vi värdesätter alltid våra kunders omdömen och eftersträvar alltid bästa slutresultat för våra samarbeten. Vi brukar säga att vi står för all omsorg beträffande vårt samarbete men har som enda önskemål att man tar sig tiden att via länken som Reco skickar skriva sitt omdöme så att man blir ”verifierad kund”.

Vad våra kunder säger

Våra tidigare arbeten

Vi vill visa vår portfölj av tidigare takarbeten samt fasadmålningar så ni får se kvaliten på våra arbeten.

Låt oss samarbeta