Lertegel​

Lertegel har lång hållbarhet på ca 100år vid rätt montering och underhåll. De ger bättre energisparande med hög termisk massa som håller huset svalare på sommaren och varmare på vintern. Naturligt material som lera och sand gör dem miljövänliga och hållbara. Minsta lutning är 22 grader.

Det krävs oftast underlagspapp som är UV beständig då de flesta vanliga tegelpannorna inte har falsar i ändarna, detta är av stor vikt när man använder lertegel som tätskikt.
Lertegel

Ett av våra paradnummer på Fännriksstigen 10, Saltsjöbaden visar glansen med lertegel:

Vårt finaste projekt då det blev en total förnyelse av denna fastighet.

2022 utförde vi detta arbete med ett resultat som vi stolt visar upp, det ligger på en topp i Saltsjöbaden där det går att skönja från lång väg. Vi utförde här takomläggning med Vittinge lertegel och resultatet visar sig bäst genom bilderna.

Varför BM Villatak & Måleri?​

Vår filosofi är alltid att sätta kunden i fokus med bra kommunikation från offert till avslutat arbete. Vi värdesätter alltid våra kunders omdömen och eftersträvar alltid bästa slutresultat för våra samarbeten. Vi brukar säga att vi står för all omsorg beträffande vårt samarbete men har som enda önskemål att man tar sig tiden att via länken som Reco skickar skriva sitt omdöme så att man blir ”verifierad kund”.

Vad våra kunder säger

Våra tidigare arbeten

Vi vill visa vår portfölj av tidigare takarbeten samt fasadmålningar så ni får se kvaliten på våra arbeten.

Vi hade och har en fortsatt riktig god kontakt med dessa kunder

Vi rev befintligt plåttak ner till takstolarna och monterade ny råspont med utsprång, därefter monterade vi tre Velux takfönster och avslutade med svarta betongpannor. På garagetaket monterade vi ny råspont med underlagspapp och svetsade därefter ytpapp och monterade nya gavelbeslag. Vi har fått flertalet kunder från dessa två kunder, bla en släkting i Bromma Kyrkby samt grannen Micke på Vallmovägen 6 som snart kommer läggas upp här i referenser. Det tackar vi det hövligast för och gläds åt att ni är så nöjda med vårt arbete.

maj 24, 2023

Ett resultat av ett underbart samarbete med kund från början till slut

Vår ambition var enkel, att kunden skulle vara delaktig och då speciellt med garagetaket där det till slut blev Sedumtak, panelen runt om garagetaket samt runt hela husets överdel fick en helt ny glans och kunden inklusive oss själva var väldigt nöjda med slutresultatet.
Huvudtakets tätskikt blev väldigt fint i slutresultat.

maj 24, 2023

Takomläggning samt fasadmålning i Huddinge

Vi fick i uppdrag att lägga om taket från befintligt plåttak till betongpannor med två stycken takfönsterbyten, detta samt att vi skulle måla om fasaden från brunt till grönt och samtliga fönsterkarmar.

maj 24, 2023

Låt oss samarbeta